Translate

dimarts, 28 d’agost del 2018

Larrosa vs. Ros

Fèlix Larrosa demà serà investit alcalde de Lleida.
Foto: Selena García / La Mañana



De manera clara, amic, la militància del PSC va decidir ahir que Fèlix Larrosa sigui el successor d’Àngel Ros enfront de Montse Mínguez. Ja n’hi haurà setmanes per entrar a fons en les oportunitats i febleses de l’elecció i, sobretot, com es reforçaran o s’apaivagaran en funció de la gestió que faci de l’equip propi i dels acords que pugui mantenir o innovar amb la resta de grups municipals. D’entrada, demà Larrosa serà investit alcalde i, tal i com li va passar a Ros al 2004 respecte d’Antoni Siurana, ho serà amb més vots que el seu antecessor. Com pot ser això? et preguntes... 

Fa tres anys, l’actual ambaixador del Regne d’Espanya al Principat d’Andorra va ser proclamat alcalde amb els 8 vots dels seus edils i gràcies a haver estat la llista més votada. Demà –si la coherència encara existeix– Larrosa sumarà un novè vot, el de Rosa M. Salmerón, que va marxar del PDeCAT i Unió per aliar-se amb el PSC. Fa 14 anys, Ros va ser alcalde per primera vegada amb 16 vots quan Siurana només havia obtingut 13 mig any abans: els 10 del PSC i els 3 d’ICV. El tripartit va afavorir sumar els 3 regidors d’ERC a la investidura. 

Aquesta és la semblança Larrosa-Ros. La diferència? Que no té més que sis mesos i no tres anys pel davant si vol imprimir segell propi a l’alcaldia. És dimarts, comencem la setmana amb el tercer alcalde socialista de Lleida des del 1979;)

Article publicat al diari La Mañana el 28 d'agost de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada