Translate

dilluns, 8 de setembre del 2014

La ‘pau Solsona’, de Mollerussa



Marc Solsona al Centre Cultural ple de gom a gom


En els temps de la pugna entre Josep Grau i Ramon Vilalta, Mollerussa formava part l’agenda política lleidatana. La rivalitat, a més, la replicaven a la Diputació, que llavors funcionava més aviat com una mena de Parlament de comarques. Parlo dels 90 del segle passat, i es diria que aquesta situació li anava bé als dos polítics, als seus partits (CiU i PSC) i la ciutat. Desapareguts els dos del dia a dia públic, el to del debat es va anar rebaixant mentre que a Mollerussa s’anava incrementant el deute generat pels seus successors.
 

Amb aquest històric assisteixo, divendres passat, a la conferència amb la que l’actual alcalde, Marc Solsona, feia balanç del seu mandat en un Centre Cultural ple de gom a gom de ciutadans... i un únic representant de l’oposició. Solsona, de Mollerussa, s’obstina a “tancar les carpetes del passat”, que li han permès fer poca obra però preparar projectes que el futur consistori podrà executar gràcies a l’operació de sanejament dels comptes que s’ha vist obligat a fer. 

Fora vila, Marc Solsona té la projecció política al Congrés dels Diputats, protegint Mollerussa de la picabaralla supramunicipal. I es nota, ja que sense soroll va fent i no se li van plantejar preguntes que denotin un malestar superior al de l’hora que passen els camions de la brossa o cert descontrol semafòric. “Pau política” va ser una expressió utilitzada en dues ocasions pel convergent, per la qual fins i tot es va permetre el luxe de donar les gràcies l’oposició... Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 8 de setembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada