Translate

dimarts, 11 de juny del 2013

Massa pa per tant poc formatge


Una de les bronques més grosses que recordo amb un polític va ser quan en vaig desvetllar unes negociacions secretes que mantenia amb un altre partit. Molt ofès, em va tirar en cara l’agressivitat de les meves crítiques, quan tots els partits polítics negocien i jo només l’apuntava a ell. La meva resposta va ser: Tu has marcat la mida amb la que mesurar-te en el moment que has anunciat que faries pública cada reunió, i resulta que aquests papers que he publicat no ens els ensenyaves. La resta, mai han volgut negociar amb els micros al davant... Recordo aquesta anècdota a tall de la decepció que ha suposat la presentació, per part del President Artur Mas, del suposat Pla de Govern 2013-2016. Ha decebut no tant pel que ha dit (el de sempre) sinó per l’expectativa que havia aixecat. Com deien per allà, massa pa per tant poc formatge...


Els assessors de comunicació, de vegades, o no calculen bé o, en moltes ocasions, no els fan ni punyetero cas! Només puc assumir una d’aquestes possibilitats davant el fiasco protagonitzat pel President. Si el que havia de fer era presentar un power point plé d’obvietats, reiterar que a sis mesos de ser reelegit manté els principis amb els que va assumir la Presidència i que espera que el panorama socio-econòmic es vagi aclarint... Per això no calia esbombar l’anunci d’un canvi de rumb.

Si aquesta hagués estat una roda de premsa posterior a un Consell Executiu una mica més sonada, encara es farien bons alguns dels titularets que ha donat. Però resulta que no, que el dia abans, a través del Grup Godó i del periodista polític català més influent, en Jordi Barbeta, ens fan esperar un canvi de rumb en la línia del Govern català.

La mida de com valorar la intervenció del President Mas se l’ha posat ell mateix i el seu aparell de comunicació. Evidentment, esperava més del timoner i de la tripulació!

Ja sabem que Madrid ofega les finances de Catalunya. Quina és la seva proposta, timoner Mas? Ja sabem que Madrid no permetrà la consulta sobiranista, quina és la seva proposta, timoner Mas? Ja sabem que no es pot tocar un euro més en els serveis socials, quina és la seva proposta, timoner Mas?

No ell, el Pla de Govern hauria de donar les respostes, i no deixa de ser un llistat de bones intencions que no ataca de front cap dels problemes que ell mateix formula. L’Estat propi és la solució? Doncs o toca declaració unilateral d’independència o començar a desplegar estructures d’estat provisionals mentre es negocia (el què???) a Madrid.

Tancament de caixes, no pagar a l’Estat cap dels tributs que la Generalitat fa efectius cada mes... Formules radicals? Que no havíem acabat amb el peix al cove?


La propera vegada, de veritat, que digui el que vulgui, però que ho faci per sorpresa...

La fotografia és de La Vanguardia, del Grup Godó...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada