Translate

dijous, 25 d’octubre del 2012

El món digital que es pot tocar




Avui, dijous 25 d’octubre de 2012, és un dia que tindré marcat al meu calendari personal, com tinc memòria d’aquelles dates que al llarg de la vida m’han anat marcant. Avui neix +Press, una plataforma de serveis i informació digital de la qual tinc la sort de ser un dels pares. Ja se sap que mare no hi ha més que una, però la paternitat d’aquest “invent” la compartim uns quants amics, que ens hem fet més amics encara en l’any llarg que portem desenvolupant el projecte que avui és realitat: Jordi Solana (qui em va forçar a entrar al món digital després d’anys en què compartíem pàgines i tinta de diari), Pedro Yeregui (amb qui ens hem fet un fart d’escriure i esborrar codis informàtics) Joan Pere Roca (que un dia va tenir una idea, palanca de la qual s’ha mogut tot aquest món), Núria Armengol (que ha sabut com ningú donar forma les propostes que nosaltres no sabíem ni escriure sobre un paper), Javier Aguilera (qui feia dies que intuïa la força de la promoció al món 2.0), Albert Jou (amb l’empenta de la seva joventut ofensiva pels que pentinem canes), Manel Tahull (amb el seny que imposa la seva reposada veterania) i tots aquells i aquelles que en aquest temps ens han escoltat, ens han acompanyat i ens han anat senyalant els pros i contres d’allò que els hi explicàvem. Fins aquí, l’apunt personal.


+Press és una plataforma digital diferent, molt diferent, a aquelles que tots podeu conèixer. Per començar, en ella es pot tocar el món virtual del 2.0... Sí es pot i s’ha de tocar, ja que la nostra no és una plataforma per consultar al vostre smartphone o el vostre ordinador, sinó que està integrada en un parc de tablets d’ús públic que ja comencen a estar repartides per establiments i negocis de tot tipus. Allà on fins ara feies un cafè o esperaves el teu torn mirant un diari o una revista, ara ho podràs fer navegant per internet i les xarxes socials en una tablet de +Press.

Una altra particularitat: està pensada no per fer-nos promoció nosaltres sinó els negocis que s’adhereixen a la plataforma a través d’un sistema de subscripció anual . De manera intuïtiva, la majoria de negocis i establiments ja tenen presència a Internet i les xarxes socials, com facebook i Twitter. Però, pregunto, quin rendiment immediat treus de que el teu web es pugui veure a qualsevol punt del planeta? No serà millor que et garanteixis que et vegi la gent del teu barri, de la teva ciutat, que són els que sí que poden venir demà a comprar els teus productes? D’aquesta pregunta en surt la resposta +Press: ordenem la selva que és Internet i l’apropem als veritables consumidors potencials, multiplicant l’efecte immediat que tot empresa busca en les seves estratègies de promoció. I més ara, amb els temps que corren.

I la tercera cosa que ens fa ser diferents: hem dissenyat +Press per a superar la bretxa digital, per facilitar que entrin al món virtual persones que utilitzen el mòbil per parlar per telèfon, no per navegar per Internet, o que es miren l’ordinador dels seus fills de reüll. Amb un sol dit, i sense tenir cap coneixement d’informàtica, qualsevol persona podrà familiaritzar-se amb les eines digitals.

Tot plegat configura el concepte de Comunitat +Press, que és l’espai de les tablets distribuïdes en llocs de pública concurrència que comparteixen els que ofereixen els seus serveis i els que els necessiten, oferta i demanda posades una al costat de l’altra, a la distància d’un sol dit.

Finalment, +Press neix avui, dijous 25 d’octubre de 2012, a la ciutat de Lleida amb vocació de convertir la nostra ciutat, la capital de la Terra Ferma, en un model de territori 2.0 que ben aviat podrem reproduir en moltes altres ciutats i territoris de Catalunya i Espanya... I perquè no d’Europa? Les Comunitats +Press no han fet més que començar.

7 comentaris:

  1. Simplement seré breu... gràcies amic 2.0! Idea, projecte, realitat! 25.10.12 ä

    ResponElimina
  2. Que te vaya bonito, mucha suerte. PB

    ResponElimina
  3. Con la que cae, muchos animos y buen fin de semana.P.B.

    ResponElimina
  4. Hola, encuentro muy interesante vuestra prensa digital, me gustaría saber como conseguir una tablet y subcripción a +press.
    Saludos
    M.R.

    ResponElimina
  5. Es muy fácil, MR: envíanos un correo electrónico con tus datos de contactao a administracion@maspress.es o utiliza el formulario que encontrarás en www.maspress.es y te informamos de las prestaciones y condiciones del servicio. Grácias!

    ResponElimina