Translate

dimarts, 26 de febrer del 2019

Dos exilis

Sánchez va reivindicar els vençuts pel feixisme.
Foto: ACN



Pedro Sánchez a Cotlliure i Inés Arrimadas a Waterloo, amiga: queda inaugurada la campanya electoral a les Corts Generals espanyoles amb visites a l’exili. El provocat per la Guerra Civil a finals dels 30 del segle passat, un, i l’originat per la Causa General contra l’independentisme català a finals dels anys 10 del segle XXI, l’altre. Han estat visites paral·leles i divergents, però tenen en comú fabricar el primer referent ideològic que haurà d’impregnar el debat general a partir d’avui. 

El socialista reivindica els vençuts pel feixisme que s’ha tornat en nova amenaça que domini el discurs polític actual. La fins ara cap de l’oposició al Parlament vol fer seu el testosterònic amb un parell de collons protagonitzant un intent d’escarni a les portes mateixes –i obertes– de la casa on viu Carles Puigdemont. Aquest és precisament el discurs que Sánchez vol combatre, afirmes... 

Segurament, però el socialista torna a quedar-se a mig camí, pendent de recuperar vots a esquerra i dreta, la qual cosa li obliga a no molestar molt aquests electors que no reconeixen l’exili en Bèlgica. L’intent de la taronja és el contrari: després d’una victòria el 21-D que mai va saber portar a la pràctica ara intenta evitar que se li marxin electors cap a qui anuncia més mà dura que la seva. És dimarts, comencem la setmana escoltant Jordi Cuixart i Carme Forcadell;)

Article publicat al diari La Mañana el 26 de febrer de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada