Translate

dilluns, 7 de setembre del 2015

Majories, fets i opinions

Afirmen que allò que representen PSC, PP, UDC i C’s
“és el que defensa la majoria de la gent”



La més habitual de les trampes del discurs polític és confondre deliberadament les opinions, que totes són de part –com la meva–, amb fets incontestables. Per això, quan repliques algunes d’aquestes opinions, de vegades esgrimint fets objectius, et cau tota la cavalleria a sobre... No és tant un problema d’intolerància, que alguns emmascarats del 2.0 sí que llueixen impunement, com una simple tàctica destinada a generar la confusió entre els indecisos, el sector amb més gruix del cens electoral. 

Per exemple, dijous en la presentació del llibre d’opinió unionista de Mariano Gomá, es va afirmar que allò que representen PSC, PP, UDC i C’s “és el que defensa la majoria de la gent”. A la mateixa hora, des de Junts pel Sí s’assegurava que “és una ficció que el món econòmic estigui contra el dret a decidir”. 

Són dues opinions interessades en decantar la simpatia dels confusos cap el costat més nombrós, no fets suportats en dades. En la meva opinió, la cosa que els falla als primers és retreure als segons que plantin les urnes per posar números objectius a les majories. La silenciosa, ja veurem qui se l’atribueix després... Però això serà opinió. Ens veiem dilluns vinent, ja en campanya?

Article publicat al diari La Mañana el 7 de setembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada