Translate

dilluns, 8 de desembre del 2014

2.000 lleidatans en risc


El Pressupost que la Paeria tindrà l’any vinent (any electoral, abans que ningú m’ho recordi!) manté una mena de riu discursiu del que beuran aigües diferents partides econòmiques de diverses regidories: treballar en favor dels nens i nenes en risc d’exclusió social. Es tracta de menors que són més al carrer que a les escoles, que abandonen els estudis sense cap alternativa productiva i que pateixen a casa un clima proper a l’abandonament. Així llegit sembla que ens estiguem referint a una altra ciutat o d’una minoria molt concreta, però en quant preguntes de quants nens estem parlant ens diuen que uns 2.000. Dos mil menors i joves que a la ciutat de Lleida es troben perduts en el camí de la seva vida... No sé a vostès, però a mi em sembla una xifra alarmant!

Tots tenim un problema si entre els 10 i els 16 anys no tens alternativa millor a passar-te el dia rodant pels barris amb quatre euros a la butxaca i unes cigarretes escaqueijades als pares. Tots tenim un problema si 2.000 veïns nostres no creuen que demà pot ser un dia millor que el d’avui i que no paga la pena conèixer millor altres persones sinó és per gaudir de l’instant. Tots tenim un problema quan massa gent es despenja de la necessitat vital de formar-se per guanyar-se la vida en el futur. El problema, i fins i tot potser compartit per uns i els altres, és que el futur no el veiem gaire clar. 

No valoraré si l’esforç que farà la Paeria serà suficient o com s’orienta, però el dono per vàlid si serveix per alertar-nos que el problema no el tenim ara mateix, que encara som a temps per posar-hi solucions, sinó que podria ser de molt pitjor resolució si ara mirem cap a un altre costat. Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 8 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada