Translate

dilluns, 12 de maig del 2014

La (in)utilitat d'Europa

Lluís Foix, a la seva intervenció a la UdL.

Europa és aquest concepte del qual només en parlen els polítics els dies previs a la celebració de les Eleccions Europees o per denunciar d’on surten els fons que l’altre ha malbaratat o, directament, desviat de manera poc regular... Escric això amb la campanya electoral ja encetada i, per tant, en mig del suposat debat europeu. Però no ens enganyem, Europa ens continua quedant massa lluny perquè aquí no s’hi creu de veritat. L’altre dia vaig assistir a una xerrada del periodista Lluís Foix en la que intentà donar-li un sentit d’utilitat a anar a votar el 25 de maig. No li falta raó en recordar que la història d’Europa és la història de les guerres més devastadores i que retornar a aquells vells temps és la única alternativa si fracassa el projecte de construcció europea.



No li falta raó, però és que a la ciutadania que se li demana el vot poc espai ens deixen en la definició de quina Europa es vol crear. Votem un Parlament que pràcticament no incideix de manera efectiva en un espai social i polític que els Estats modulen en funció del seu interès. Sabem que podem decidir accions i polítiques quan escollim el plenari del nostre poble o els parlaments nacional i estatal, però amb l’Eurocambra això no succeeix.

Ara em diran que allà es defineixen moltes directives que ens afecten al nostre dia a dia... Sí, sempre i quan l’Estat de torn vulgui aplicar, o no, les recomanacions europees. Si hem de buscar la utilitat al vot, jo em decanto per la casolana i parlar del futur de Catalunya a partir del #9N2014. Ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 12 de maig de 2014


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada