Translate

dilluns, 18 de gener del 2016

El Rei tertulià

Que Felip VI es negués a rebre Forcadell 
demostra la inutilitat de la institució mateixa


Que Felip VI es negués a rebre la presidenta del Parlament de Catalunya –al contrari del que havia fet la Corona amb tots els anteriors– i permetés que el Gobierno no li agraís els “serveis prestats” al president Artur Mas –que se li van reconèixer fins i tot a aquell que va haver de sortir per la porta del darrera acusat de corrupció– diu molt de la inutilitat de la institució mateixa. 

Se suposa que “arbitra y modera el funcionamiento regular de las instituciones”, segons li encarrega l’article 56.1 de la Constitució que el fa “inviolable”. I ha decidit arbitrar xiulant fores de joc inexistents i moderar com un tertulià d’aquells que després de dir-la grossa encara va i culpa l’altre de les barrabassades que ell mateix ha provocat. Hauria de canviar de canal a la tele que té a La Zarzuela, comprada amb els impostos –entre d’altres– que paga la senyora Forcadell. 

Més enllà de la seva funció representativa, la Corona no aporta al sistema altra cosa que la seva capacitat d’arbitratge i moderació, donat que no és un càrrec electe, quan els polítics han arribat al límit de la falta de diàleg. A molts els està bé aquesta penyora a canvi d’un càrrec vitalici i hereditari. Doncs que faci la feina o se la jugui en unes eleccions. Ens veiem dilluns vinent?

Article publicat al diari La Mañana el 18 de gener de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada