Translate

dilluns, 15 de juny del 2015

Governar en plural

Cap programa electoral no es podrà aplicar, 
perquè cap d’ells ha assolit els vots que el validin
Foto: Tony Alcántara


Dissabte es va tancar la primera etapa del nou mandat sorgit de les Eleccions Municipals del 24 de maig: la proclamació dels alcaldes i alcaldesses. Com que el sistema electoral amb el qual vam ser cridats a les urnes contempla l’elecció d’assemblees representatives amb candidatures tancades, no hi crec en la idea que ha d’assumir l’alcaldia el cap de la llista més votada. 


Ha de governar qui ho pugui fer, és a dir, qui obtingui el major suport possible d’entre els grups que ens representen, garantint així executius amb la màxima presència popular delegada possible. Els consistoris amb alcaldes en minoria i plenaris plurals, com els de la Paeria de Lleida i Cervera per exemple, signifiquen que cap programa electoral no es podrà aplicar, perquè per separat cap d’ells ha assolit els suports populars que el validin com a guia executiva.

Ara toca parlar de programes de govern, de pactes legítims entre aquelles parts de les propostes electorals coincidents i que sumin un mínim de 14 vots, en el cas de Lleida. Veurem com van de cintura política a l’hora de renunciar a promeses que no es podran complir per falta de vots. Consensuem que ens veiem dilluns vinent?


Article publicat al diari La Mañana el 15 de juny de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada